Diabetis, és possible prevenir-la?

Aquesta setmana, amb motiu del dia Internacional de la Diabetis us volem fer una pinzellada sobre aquesta malaltia.

En l’actualitat, la diabetis tipus 1 no és pot prevenir. La diabetis tipus 2 és un problema creixent de salut pública, considerada per l’OMS una de les epidèmies del segle XXI.

La bona notícia és que essent aquesta la més freqüent, sí que  es pot prevenir en molts casos si les persones en situació de risc mantenen un pes adequat i practiquen activitat física amb regularitat.

Com veieu, tornem als pilars bàsics que sostenen la nostra salut i el nostre bloc: nutrició i exercici.

Volem incidir en la importància de reorganitzar la nostra alimentació de tal forma que s’ajusti a les nostres necessitats energètiques amb l’objectiu de  no tenir sobrepès  i diversificar-la per aconseguir  que tots els grups d’aliments tinguin espai  i proporcionin un equilibri en els nostres processos.

Pels qui estiguin ja diagnosticats,  és adequat  puntualitzar que es poden menjar tots els aliments que existeixin a la natura, a excepció dels sucres simples i que requereix una distribució raonable dels hidrats de carboni durant el dia per tal d’aconseguir un bon control.

Patricia López, Infermera Comunitària EAP Sant Adrià-1

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Diabetis, és possible prevenir-la?

  1. Inma ha dit:

    Me ha gustado! simple y fácilmente entendible….además desmitifica aquello de cuado tienes diabetes toca “régimen aburrido eterno”…Gracias!

  2. Elisa ha dit:

    Realment és important una bona informació respecte a la dieta, l’exercici físic i tractament, i la infermeria té un paper clau per la bona educació i prevenció en els casos de diabetis 2. Articles com aquest ho demostren. Gràcies!

Deixa un comentari