Ara ve Nadal…. Entrants per celebrar

Aquests àpats de les festes comencen fort.

Els aperitius i/o entremesos a base de diferents embotits, patés o formatges, típics d’aquests dies, tant com els productes industrials: patates chips, ganxets, etc. són molt rics en sal i greixos. Els productes de xarcuteria més saludables i bons per tothom són el pernil i llom curat de porc ibèric. Aconsellem posar-ne poc però bo.

Començar l’àpat amb productes més lleugers és positiu i modern, i serà ben rebut en general. Suggerim fer la tria entre mariscs com nècores, petxines diverses (cloïsses, tallarines, musclos, navalles o escopinyes) que poden fer-se al vapor o amb suc; cargols de mar, cargols amb punxes, potes, cossos o pinces (boques) de marisc, als quals només cal donar-hi un bull amb un full de llorer i llestos. Altres opcions són les gambes, llagostins, vieires, pop “a la gallega”….

Un altre tipus d’entrant o aperitiu són les broquetes o “pinxets” que poden ser molt diversos, a tall d’exemple suggerim: tomàquets cirera amb formatge fresc, fruita, com raïm o trossets de pinya o d’altres fruites, amb bastonets de cranc o llagostins cuits pelats. En això podem posar als nens o joves a la cuina i que ho muntin en els bastons o escuradents.

Si volem cuinar, podem fer xampinyons amb trossets de pernil i all i julivert; o “guacamole” servit amb tires de cogombre, endívia i pastanaga, per sucar, en lloc de triangles industrials; i potser  brandada de bacallà amb torradetes de pa.

El darrer invent és servir una petita quantitat o tastet d’una preparació culinària en cullereta sense mànec.

Aquests entrants no han de treure la gana, cal deixar lloc pels altres plats i les postres.

Carme Toran, Infermera Comunitària EAP Llefià

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s