Afrontament de l’obesitat

Aquest és el primer d’una sèrie de posts a l’entorn de la obesitat, que es defineix com l’augment excessiu del greix corporal que comporta augment de pes.

És un problema de salut que mereix una atenció constant, tant per part de qui pateix aquesta malaltia crònica com dels professionals que cuiden la salut d’aquests pacients.
Proposo parlar-ne, des de qualsevol vessant que algú suggereixi, totes les consultes seran ateses.

El cos humà, d’una gran complexitat, s’autoregula amb eficàcia davant els canvis. Canvis en l’alimentació, l’activitat, temperatura, estat fisiològic, estat de salut, …. Això, quan afecta al pes s’anomena de vegades canvis del metabolisme.

Si l’alimentació és molt energètica disminueix l’aprofitament, però si és pobre en calories, augmenta l’eficiència en l’aprofitament d’energia i nutrients. Aquests canvis es produeixen progressivament quan la tendència (abundància o restricció en els menjars i begudes) es manté constant durant setmanes.

Per aquest motiu, si es fan restriccions dietètiques uns dies i es menja a plaer els cap de setmana, la pèrdua de pes és poca o cap.

Amb constància en els canvis, l’adquisició de l’hàbit d’exercici físic i alimentació menys energètica, l’adaptació del cos, portarà cap a la reducció de la gana, del greix corporal i a la pèrdua de pes.

Carme Toran, Infermera Comunitària EAP Llefià

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s