Alternatives a la sal.

Com hem comentat és imprescindible per a l’organisme, però prenem massa, moltes vegades sense ésser conscients.
Avui proposem uns trucs per reduir el seu consum.
El primer és saber que a més de la sal que afegim al menjar hi ha uns aliments que aporten el que s’anomena sal “oculta o invisible”, si els evitem aconseguim reduir l’aportació de sal.
Aquests aliments a Espanya són principalment els pans especials, pastisseria industrial i brioixeria, els productes lactis i derivats, amaniments, aperitius, condiments, salses, begudes gasoses, menjars preparats i embotits.
La sal s’afegeix per aconseguir el sabor salat, realçar el sabor dels aliments i com a conservant. Encara que en aquests moments hi ha molts conservants alternatius, es segueix utilitzant en embotits, adobats, salaons i en molts aliments precuinats.
Els aliments cuinats al forn o al vapor conserven més els sabors, si els condimentem amb herbes aromàtiques, espècies, all, llimona, ceba o els afegim vinagre, necessitarem menys sal perquè ens agradin.
També podem preparar oli d’oliva o vinagre amb els mateixos guarniments, amb pebre vermell, llorer, curri o el que més ens agradi; utilitzar-lo per les amanides o posar una mica en la carn o el peix després de cuinar a la planxa, al forn o al vapor.
Si al menjar condimentat d’aquesta forma li afegim sal en l’últim moment les papil · les gustatives s’estimulen ràpidament i amb menys quantitat de sal obtenim la mateixa sensació.
Al principi costa rebaixar la sal, però poc a poc el paladar s’acostuma.
Esperem que aquests consells us ajudin a reduir una mica, sense grans esforços.

 

Teresa Avilés , Infermera Comunitària EAP Sant Adrià-1

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s