Lactància materna

La lactància en els primers mesos de vida d’un infant  no sempre és fàcil , còmode i confortable …. ,aconseguir passar les primeres setmanes i poder veure els avantatges , pot ser força esgotador pels pares, amb el  risc de deixar la lactància materna si no existeix un bon acompanyament.
Tothom opina sobre la lactància , inclòs qui no ho ha fet mai, tothom s’atreveix a donar consells.
Revisant la nombrosa bibliografia que hi ha sobre el tema, en totes s’anomenen els moltíssims avantatges i beneficis que dóna al nadó, i són moltes les veus que la defensen com la forma natural d’alimentació en els primers mesos de vida, perquè proporciona al nadó tot el que necessita, reforça les defenses del nen i de la mare, així com els vincles afectius. També hi ha que remarcar la seva facilitat per utilitzar-la, doncs està sempre a punt, a temperatura, no necessita cures especials, ni recipients, etc.
Tots aquests beneficis els hi hem de transmetre als futurs pares abans de tenir el nadó, perquè siguin ells els que facin l’elecció amb ple coneixement. Això farà que tinguin seguretat i confiança , que és el primer pas per aconseguir un resultat satisfactori.
A més a més de proporcionar als pares la llista dels avantatges,  desde la  consulta d’infermeria  acompanyarem als pares en aquesta etapa, donant resposta als seus dubtes , inquietuds i pors, sempre desde el  respecte. Transmetre confiança, escoltar tots aquest sentiments ( difícils de canalitzar sovint) i buscar les respostes conjuntament,  els portarà a tenir una lactància còmode, i poder gaudir plenament d’aquest moment. Amb tota naturalitat iniciaran l’educació i criança dels seus fills de forma saludable i amb un gran benefici individual i social.
Malgrat que totes les dones tenim la capacitat innata  de donar el pit, ningú ha dit que sigui fàcil, però si us volem dir que “val la pena provar-ho”.

Concepció Giner i Antonia Pizarro, Infermeres Pediàtriques EAP-1 St.Adrià

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s