Ceba i tos.

cebolla%20roja%20partida%20sobre%20fondo%20blancoL’origen d’aquesta hortalissa no es coneix amb exactitud, no obstant es sap amb certesa que a l’època dels grecs i romans era molt consumida, doncs es creia que augmentava la força dels seus soldats.
En l’actualitat es cultiva a totes les zones templades del món.

S’han de seleccionar les més fermes, sense taques i amb el coll dur. El coll tou pot indicar que està passada o encara sense acabar de formar.
Tenen un aport calòric molt baix degut al seu gran contingut en aigua.
Gaudeixen d’abundància d’antioxidants en la seva composició.
El seu contingut en fibra, vitamines i minerals la converteixen en un excel.lent aliment regulador de l’organisme.
Són una bona font de potassi i presenten quantitats significatives de calci, ferro, magnesi i fòsfor; alhora són riques en vitamines del grup B.

En aquesta època de l’any, en que la irritació de la gola, les vies respiratories, així com la tos  són símptomes comuns, us volem recordar una interessant propietat d’aquest aliment que ens pot ajudar a alleugerir aquests episodis.
Inhalar l’essència de la ceva crua ajuda a aliviar la tos; són els seus compostos de sofre volàtils els que li confereixen aquesta propietat expectorant i mucolítica.
De forma que si descansem al costat d’algun recipient amb ceva crua tallada, probablement suavitzarem la tos que ens impossibilita descansar o agafar la son per la nit.

Patricia López, Infermera Comunitària EAP Sant Adrià-1

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s