Intolerància a la lactosa.

leche1La lactosa és el sucre de la llet.

La intolerància a la lactosa és la incapacitat d’ingerir sense molèsties quantitats normals de lactosa. L’enzim que sintetitza la lactosa decau al llarg de la vida i és possible que arribi un moment  en que no sigui suficient.

Els símptomes són flatulència, distensió abdominal, pot ser diarrees i còlics en persones amb molt poca tolerància.

A la zona mediterrània un 15% de la població pateix algun grau d’intolerància.

Els làctics fermentats com iogurts i formatges contenen menys lactosa i conserven els altres nutrients. Són millor tolerats; quant més curat sigui un formatge millor tolerància tindrà.

Ingerir petites quantitats de lactosa  generalment no provoca molèsties. Per altra banda es pot aconseguir una dieta equilibrada amb tots els nutrients sense necessitat dels làctics.

Hem de tenir present que la lactosa és un sucre molt utilitzat en la indústria alimentària, per donar textura als aliments precuinats, pastisseria, embotits. Quanta més elaboració industrial tingui un aliment, més fàcil és que contingui lactosa. Molts medicaments també en contenen, hem d’acostumar-nos a llegir les etiquetes.

Teresa Avilés , Infermera Comunitària EAP Sant Adrià-1

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s