Alertes alimentàries

Caballo y Paisaje_thumbAquests darrers dies ens arriben notícies de la retirada de diversos aliments,  perquè inclouen carn de cavall en el seu procediment de preparació. El cavall és un animal que pot ser destinat a la producció de carn per al consum humà. No hi ha res en la carn de cavall que indiqui que sigui més o menys segura que la carns d’altres espècies comestibles.

La producció d’aliments d’origen animal està subjecta a vigilància i control ja en la fase primària de producció mitjançant el Pla d’investigació de residus.

Si a les etiquetes no indica que conté aquesta mena de carn, és un frau alimentari. No per que la carn de cavall sigui dolenta per la salut, sinó perquè t’estan venent un producte que tu no saps que estàs comprant.

La carn de cavall és més barata de produir que la d’altres especies, però culturalment no està  assimilada com a carn de consum a molts  països de la Comunitat Europea.

Les indústries alimentàries són legalment responsables de la seguretat dels aliments que comercialitzen i de l’exactitud de l’etiqueta dels productes, per tal que el consumidor pugui escollir amb coneixement de causa.

Si seguim les notícies sabrem si ha estat un frau sense perill per a la salut, o si també hi havia algun producte prohibit. En aquest moment s’estan recollint mostres per analitzar-les.

La font d’aquesta informació és l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària.

Teresa Avilés, infermera comunitària. Equip d’Atenció Primària Sant Adrià-1.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s