La caducitat del iogurt

yogurt-1El Real decret 176/2013, dintre de l’estratègia “més aliments, menys rebuig”, fa canviar als fabricants de iogurt la data de caducitat per la de consum preferent.

El iogurt és llet fermentada a partir de llet pasteuritzada i higienitzada a la qual s’afegeixen bacteris o microorganismes que, a temperatures de 40º C a 45º C, transformen la lactosa en àcid làctic, coagulant les proteïnes de la llet. Els greixos i proteïnes es transformen en substancies més fàcils de digerir.

El procés de fermentació és també el responsable del sabor característic del iogurt, de la seva consistència i del seu aroma. Són les propietats organolèptiques del iogurt, que són les que poden alterar-se passada la data de consum preferent.

Tots aquests processos fan que els nutrients del iogurt siguin més fàcils de digerir, i també allarguen molt el seu consum segur.

Què hem de vigilar per menjar iogurts en bon estat?
– Conservar-los entre 1º C i 8º C, o segons les indicacions del fabricant.
– Els recipients han d’estar ben tancats.
– Si els barregem amb altres productes, s’ha de consumir el mateix dia.
– No comprar més dels que puguem emmagatzemar en condicions.

Quan fem la compra hem de pensar realment el que necessitem i podem consumir en el període determinat.

Teresa Avilés, infermera comunitària. Equip d’Atenció Primària Sant Adrià-1.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s