Les cireres

10658204-las-cerezas-de-color-rojoÉs primavera, temps de cireres, una fruita menuda però amb moltes propietats beneficioses.

Les cireres tenen components antioxidants, depuratius i diürètics, entre d’altres.

No obstant això, porten molt sucre i hidrats de carboni i, per tant, són poc adients per als diabètics, però amb mesura en poden prendre.

Hi ha molts tipus de cirera, com la picota. La que més es troba al mercat és la cirera grossa, tot i que la denominació d’origen és la del “Valle del Jerte”. Però no cal anar tan lluny: aquí a Catalunya tenim una cirera molt apreciada i bona a Torroella de Llobregat, on cada any es celebra la festa de la cirera.

Mireu si són importants que la frase feta diu: “el que remena les cireres, és el que mana”. Així doncs, aprofitem que és primavera per assaborir aquestes petites delícies.

No oblideu el meravellós i dolç llibre de Montserra Roig “Temps de cireres”.

Lluïsa Vilalta, infermera comunitària. Equip d’Atenció Primària Sant Adrià-1.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s