Intoxicacions alimentàries

hotel_puntanorte_comidaLes intoxicacions alimentàries són degudes a la ingesta d’aliments deteriorats o contaminats.

Cal comprar sempre aliments en bones condicions, amb els envasos sencers i les etiquetes llegibles. Els productes frescos com fruites, verdures, peixos o carn perden qualitat en poc temps. Podem identificar el procés de deteriorament pels canvis de color, textura i olor.

Posar especial atenció a les llaunes: si estan inflades o en obrir-les fan mala olor hem de llençar-les, perquè la seva ingesta pot ser molt perillosa.

Per manipular els aliments és important  seguir aquestes pautes:

NETEJA

–          Rentar-se les mans abans i després de manipular els aliments.

–          Netejar els estris de cuina i les superfícies abans i després de fer-los servir, especialment després de manipular aliments crus.

–          Rentar les fruites i hortalisses, especialment si es mengen crues.

SEPARA

–          Separar sempre els aliments crus dels cuinats.

–          Utilitzar diferents estris per manipular els diferents aliments.

–          Conservar els aliments en recipients tancats per evitar contaminació entre ells, sobretot si uns són cuits i d’altres crus.

COURE

–          Coure els aliments que inclouen ou a una temperatura de 75ºC com a mínim.

–          La carn i el pollastre, per ser segurs han d’arribar als 75ºC al centre de la peça.

–          Si reescalfem el menjar, ha d’arribar a la temperatura suficient, i esperar el que calgui perquè es refredi per poder-lo menjar.

REFREDAR

–          Refrigerar al més aviat possible els aliments cuinats. No s’han de tenir a temperatura ambient més de dues hores.

–          Distribuir el menjar en recipients petits per facilitar-ne el refredat.

–          Descongelar els aliments al frigorífic o al microones, no a temperatura ambient.

Les intoxicacions alimentàries són freqüents, però normalment no són greus. Esperem que aquestes normes us siguin útils.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s