Mesurar els aliments

dieta-hand-jive-b

Us volem presentar una forma àgil, pràctica i adequada de mesurar els aliments: la “dieta Zimbabwe Hand Jive”, que es va començar a utilitzar a Zimbabwe als anys 80.

El sistema de mesura es la mà de cadascú, que informa de les racions adequades de cada nutrient:

  • Cinc àpats al dia, un per cada dit.

  • Proteïnes, carn o peix: la mida del palmell de la mà oberta.

  • Cereals, pasta: la mida del puny tancat.

  • Mantega, sucre: tou del dit índex.

  • Formatge i d’altres greixos: dos dits.

  • Verdures i hortalisses: dues mans juntes.

És evident que no és tan precís com pesar els aliments, però es molt pràctic sobretot a l’hora de menja fora de casa, i ens acostumem a no exagerar amb les porcions de menjar.

Teresa Avilés, infermera comunitària. Equip d’Atenció Primària Sant Adrià-1.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s