Ajuda a la Dependència i Atenció als Cuidadors

ADACEl Programa ADAC (Ajuda a la Dependència i Atenció als Cuidadors), impulsat per professionals de la salut de l’Escola Superior de Ciències de la Salut (ESCS) adscrita a la Universitat Pompeu Fabra, està dirigit aquells cuidadors que necessiten formació en cures bàsiques de salut i que no disposen ni dels recursos ni del temps lliure per poder realitzar‐los.

 Els Programa ADAC té com objectius:

1. Impartir cursos de formació gratuïts a cuidadors i familiars,

2. Proporcionar un temps de descans als cuidadors,

3. Donar la opció de participar en una activitat de voluntariat a estudiant d’infermeria, els quals podran compartir el seu temps amb persones dependents en els seus domicilis mentre que als cuidadors principals estiguin realitzant el curs.

El projecte ADAC està finançat per l’Obra Social de “La Caixa”. Aquest ajut concedit, prové de la convocatòria Promoció de l’Autonomia i Atenció a la Discapacitat i a la Dependència, que s’emmarca en el Programa d’Ajuts a Iniciatives Socials. Aquest projecte forma part dels 203 seleccionats en el conjunt de tot l’Estat espanyol, destinats a fomentar l’autonomia i la qualitat de vida de persones que pateixen discapacitat, les afectades per alguna malaltia o en situació de dependència.

Es realitzaran 5 tallers dirigits als cuidadors de persones dependents orientats a augmentar els coneixements i habilitats dels cuidadors sobre les cures especifiques de la persona dependent (higiene, problemes d’eliminació, mobilitat i prevenció de lesions), augmentar els coneixements sobre l’alimentació, nutrició i administració de tractaments, augmentar els coneixements del cuidador sobre les ajudes tècniques al domicili i els recursos socials disponibles. També hi ha dos tallers orientats a millorar l’estat físic i anímic del cuidador principal.

Els tallers seran de 4 hores cadascun. Es poden realitzar de manera independent o be de forma conjunta per tal de realitzar el programa complet. Les classes seran impartides per professionals de la salut: professors de l’ESCS, professionals de PADES del Consorci Sanitari del Maresme i professionals de la Fundació Maresme. Està dirigit a cobrir les necessitats dels cuidadors en aspectes bàsics de l’atenció a la persona depenent i al propi cuidador.

Els tallers seran àgils i tant adaptats com sigui possible a les necessitats de les persones cuidadores, tenint en compte les característiques de les persones que atent i les circumstancies del cuidador/a principal.

Per tal de facilitar el màxim l’assistència al curs a la persona cuidadora:

Podran accedir fàcilment amb transport públic ja que on s’impartiran els cursos té un gran accés. També, per els cuidadors que realitzin tots el curs complet, tindran el transport públic gratuït.

Els tallers es realitzaran els dissabtes el mati. Ja que d’aquesta manera l’horari serà compatible amb les tasques de cura.

Durant el període d’assistència els tallers, hi ha la possibilitat de que un alumne d’infermeria la pugui substituir.

Les persones interessades en inscriure’ns en aquests tallers poder contactar a partir d’ara del 2013:

Alexandra Bantula adac@escs.tecnocampus.cat

Rosa Lozano 93 1696501

Més informació a la web:

 Ajuda a la Dependència i Atenció als Cuidadors

 

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s