com evitar l’Anisakiosi

640px-Anisakiasis_01 (1) L’anisakiosi és una malatia produïda per la ingesta de peix parasitat per larves d’anisaki.

Aquests paràsits estan presents a tots els mars i oceans i afecten a diversitat d’espècies de peixos i cefalòpodes, sobretot els de mida més gran.

Els bivalves (musclos, ostres, escopinyes) no són portadors, ja que el seu tipus d’alimentació per filtració impedeix la implantació de la larva.

El peix criat a piscifactories de la Unió Europea està lliure de la larva, ja que és obligatòria la utilització de pinsos estèrils per la seva alimentació.

El contagi més freqüent és per conservacions de peix , fumat, en saladura o en vinagre. I pel consum cru o marinat.

 

Què podem fer per evitar el contagi?

La larva és molt sensible al tractament tèrmic:

  • es pot cuinar a 60ºC durant almenys 15 minuts.

  • Mantenir-ho a -20ºC durant almenys 24 hores, és preferible consumir peix ultracongelat a alta mar.

  • En peixos grans és preferible consumir la part de la cua, ja que les àrees properes a l’aparell digestiu són les més contaminades.

  • Treure les vísceres i netejar l’exemplar al més aviat possible.

 

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s